2021-03-24 12:06:42• hírek • közlemény

KMDSZ Tour: egy csipet Kolozsvár a városodban

Immár második alkalommal indul a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) 2021. március 26-28. között erdélyi körútra, melynek keretén belül magyar középiskolások kérdéseire válaszolnak a diákszövetség tagjai és bemutatják az egyetemi kínálatot.

Nincs olyan sulis diák, aki ne találkozott volna a “hova tovább?” kérdéssel. E csupán két szóból álló kérdés nagyobb nyomást helyez a fiatalokra, mint azt el tudnánk képzelni. Az egyetem kiválasztása hatalmas fejtörést okoz mindenki számára, így fontos, hogy a diákok kellő segítségben és támogatásban részesüljenek. Mivel a Kolozsvári Magyar Diákszövetség feladatkörébe tartozik a diákélet megkönnyítése, illetve a kellő támogatás nyújtása, újból megszervezi a II. KMDSZ Tour nevezetű eseményét.


Idei évben a KMDSZ Tour célja az egyetemek, szakok, lehetőségek ismertetése a diákokkal, illetve az egyetemi hallgatók tapasztalatainak az átadása és a diákok kérdéseinek megválaszolása. A diákszövetség csapata ellátogat Erdély különböző városaiba, ahol - a vírushelyzet előírásait betartva - kávézók teraszain válaszolják meg a fiatalok kérdéseit, illetve mesélnek tapasztalataikról, az egyetemi életről, továbbá magáról a diákszövetségről. A találkozóra pénteken, Kolozsváron 16:00 órakor, szombaton Nagyváradon és Marosvásárhelyen 13:00 órakor, Szatmárnémetin és Székelyudvarhelyen 18:00 órakor kerül sor. Vasárnap a diákszövetség Nagybányára és Csíkszeredára 12:00 órakor, emellett Zilahra és Sepsiszentgyörgyre 17:00 órakor látogat el.


A járványügyi intézkedéseket figyelembe véve a teraszokon való részvétel korlátozott, így előzetes regisztráció szükséges, melyet az érdeklődő diákok az alábbi linken tehetnek meg: https://bit.ly/2NFaZBQ. Az egyébként díjtalan regisztrációt egy e-mailben kapott visszajelzés erősíti meg. A program tartalmaz egy rövid KMDSZ és egyetemi bemutatót, amelyet majd kötetlen beszélgetés és ismerkedés követ.


További részletek a Facebook-eseményen: https://fb.me/e/PKs84NIY

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: